Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Theodore James Rutherford


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Theodore James Rutherford

Cégtulajdonos


Nem: Férfi
Életkor: 31

Kinézet

Talán nem oly' jóképű, mint pár fiatalember, aki hozzá hasonlóan az üzleti körökben jelenik meg, és a magassága is alulmarad az átlagférfié mögött, ám mindezek helyett kárpótlásul szinte kútszerűen sötét tekintettel, gazdag mimikával és szép gesztusokkal rendelkezik. Haja is sötét, a kor divatjához mérten rövid, és megfelelően ápolt. Alkata átlagosnak tetszik az öltözetében, ami többnyire elegáns. Láthatóan ad magára, az apróságokra, de valahogy mindig van egy kis laza hiba a megjelenésében: szimmetriából megcsúszott csokornyakkendő, ferdén csatolt mandzsetta, elfelejtett beretválkozás. A pozőrségből kikorosodhatott, vagy sosem birtokolhatta, annak ellenére, hogy vaskos brit akcentussal bír, sejtetve származását. A gesztusai is inkább eltúlzottak, néhol hasonlatosak az utcán látott kereskedőkéhez. Nem mondhatja azonban senki, hogy - a furcsán, néhol üresen mély tekintetétől és kiismerhetetlen mosolyától eltekintve - nem volna megnyerő jelenség: Kissé baljósan, mégis határozottan megnyerő.

Jellem

Motivációk és belső indíttatások kitálalása ismeretség nélkül? Ugyan kérem... Beszéljünk inkább arról, hogyan festhet a külső szemlélődő számára:
A "szürke átlagember" képből csak a valahogy nyugtalanító aurája miatt tud kilépni, ám viselkedésében nem találhat senki kivetnivalót - főként, ha kulturált környezetben zajlik a találkozás vagy üzlet van a dologban. A legtöbb ember számára intelligens, összességében kellemes modorú, sikeres, néhol talán szétszórt, fókuszálatlan férfi. A figyelme ugyanis mintha nehezen lenne leköthető és sokszor érzéketlennek vagy kívülállónak, esetleg unottnak tess viselkedése emiatt.
Érzelmei, köszöni szépen, vannak: megfelelő kontroll alatt. Elvégre mindenkinek van magánélete, bár ő inkább értelmi alapon hozza meg döntéseit.
Nők tekintetében vagy nagyon válogatós, vagy egyszerűen csak aszexuális, ennek ellenére nem ritka, hogy a munka igája alól kiszabadulva Arkham kétesebb szórakozóhelyein bukkan fel, kiereszteni a gőzt.

Előtörténet

Silver befektetés és ingatlan Bt.

A férfi az Arkham és Boston környékén nagy névnek örvendő Silver befektetés és ingatlan cég tulajdonosa. A vállalkozásra a világháború utáni évben lehetett felfigyelni, ám akkor még az ifjabb Rutherford személye nem kapcsolódhatott a céghez itt a tengerentúlon - hiszen a brit anyaországban már több emberöltős múltra kitekintő társaság csupán pár megbízottjának hála terjeszkedett át Amerikába.

1921-ben jelent meg személyesen is a társaság magát vállalni kívánó beltagja az Arkhami irodaközpontban, s bár (ahogy neve közszájon forog:) TJR-t kötelessége és ügyei sokszor Bostonba szólítják, ezt a várost nevezte ki székhelyéül, és saját otthonául. A cég profilja elsősorban ingatlanok, földek felvásárlásában és értékesítésében merül ki, de az utóbbi időben nem egyszer volt példa rá, hogy több arkhami projektet támogattak a későbbi anyagi vagy természetbeni juttatásokért cserébe. Több ásatás finanszírozása is kapcsolódik a Silver Bt. nevéhez, ahogy a helyi Serpent társaság klubhelyisége is a vállakozás szárnyai alatt épült fel, ezért is viseli az a tiszteletbeli "Silver" nevet. Jótékonyságban nincs hiány, az angol mecénás nem sajnálja a pénzt a jó ügy érdekében, bár az első benyomás róla nem teszi automatikus közönségkedvencé, de nincs oka rá semelyik arkhaminak, hogy ferde szemmel tekintsen rá, vagy a vezetett vállalkozására.


Teodore James Rutherford

Ír anya és magas társadalmi státuszból származó angol apa szinte lehetetlen frigyéből került a neve felvezetésre anyakönyvi kivonatára, a történelmi Oxford városában, pontosan harmincegy évvel ezelőtt, egy decemberi napon. Gyermekkora csendes és viharmentes volt, sehol egy szabályszegés az internátusban, intő, vagy nagyobb kihágás sincs említve előtörténetében. Mondhatni tabula rasa a férfi élete, beleértve a kamaszkor viharait és fiatal felnőtt életét is - ezt talán az egészen unalmas angol vérnek köszönhető... vagy hogy ügyes volt, így nyoma sem maradt a ifjonti kilengéseinek.

Egészen addig a pillanatig állja is a helyét ez a szürke előtörténet, míg az elvégzett üzleti tanulmányai lehetővé nem tették számára, hogy apja nevéről átvegye a Silver társaság felügyeletével, és az ügyvezetéssel járó gondokat. Innentől kezdve neve összefonódik a Silver cégével, folyamatosan keresi a bővülő piacot, ezzel együtt a háború után, amint lehetősége adódik, bejárja a keletet is, felmérve a nemzetközi viszonyokat. Hisz tudvalévő, hogy hajdanvolt felmenői az indiai gyarmatokon rendelkeztek földekkel, amiről tájékozódnia kellett.

Kis kitérő után mégiscsak a teljesen angol nyelvű területekben látta meg a lehetőséget, némi előkészület után pedig megvetette a lábát a céggel együtt az újvilágban is. Egyelőre a keleti parton ismerkedik a helyi lehetőségekkel, Arkham megragadta a figyelmét (a maga baljós bájával és furcsaságaival még valahogy illik is hozzá), ráadásként, mivel kéznyújtásnyira van Boston, a helyi földrajz is ideális volt, hogy megkezdje lassú terjeszkedését.
Neve nem lehet ismeretlen az akhami és bostoni közösségeknek, bár tény, hogy a társaság neve sokkalinkább beégett a kollektív köztudatba. Ő maga agglegényként éli életét, munkának szentelve a napjai nagy részét. Otthonában tudvalévő, hogy asszony híján házvezető személyzetet tart, és sokszor látni még az éjszaka közepén is fényt pislákolni az emeleti dolgozójában.

Amikor nem az ügyeit intézi, akkor a nagyon éles szeműek felfedezhetik alakját pár ismert ivóban, bár a Serpent klub diszkrét falai közé is ugyanilyen szívesen vonul. Azt, hogy nincs magánemberként személyisége és inkább szeret az üzletember szürke kabátjában létezni, csupán ezek a tények cáfolják. Továbbá az, hogy a nyugodt angol véren túl az ereiben a másik fele mégiscsak ír. Így, ha nem is mindig a nagyközönség előtt (fokozottan ügyelve a szesztilalomra), de van, hogy az italra jár a keze.

//Karakterkép: Andrew Scott//

User információk:

Egyebek:
Regisztráció időpontja: 2013.01.27. 17:43:20