Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Dr. Tiffany Blake


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Dr. Tiffany Blake

Ügyész


Nem:
Életkor: 28

Kinézet

Magassága átlagos, nagyjából 168 centi. Alakja karcsú, nőies idomokkal rendelkezik.
Vörösesbarna haja derekáig és, sokszor feltűz kontyba, főleg ha bírósági tárgyalásra megy. Szeme világoskék, a hullámzó tenger királyi színére hasonlít, az ember teljesen el tud veszni benne. Bőre igen halovány, sápadtnak mondható. Arca szimmetrikus, vonásai lágyak, sokszor szigorúságot mutatnak.
Öltözéke a megszokott eleganciát mutatja. Kosztümöt, szoknyát és finom blúzt hord általában, legtöbbször feketében van, az ugyanis a legelegánsabb.

Jellem

Mindig megfontolt, nem hamarkodja el a dolgokat. Általában meg tudja őrizni hidegvérét, még a legrosszabb helyzetekben is. Először mindenkivel szemben tartózkodó és csak ritkán tud annyira megkedvelni valakit, hogy megbízzon benne. Akit nem kedvel, azzal nagyon ellenszenvesen bánik. Annak az illetőnek legjobb lesz, ha elkerüli a fiatal nőt, mert csak rosszul járhat. Tudásvágya hihetetlenül nagy, ez az oka, hogy már korán elvégezte a jogot, szűnni nem akaró kíváncsisága tovább hajtja az ismeretlen felé.
Fontos tulajdonsága, hogy nem kerget álmokat, csak a jelennek él, és nem hisz a babonákban. Csak azt tartja létezőnek, amit a saját szemével látott.

Előtörténet

New Yorkban született, anyja második házasságából, féltestvére Isaac Burke, akivel a mai napig is tartják a kapcsolatot, annak ellenére, hogy az apjuk más. Tiffany kisgyereknek is rendkívül kíváncsi, és akaratos volt, nem csoda, hogy ambícióit a tanulásban élte ki. Rengeteget olvasott, távoli kultúrákról, letűnt világokról, és mire tizennégy éves lett, tudta, hogy leginkább két szakmában tud kitűnni, az egyik a jog, a másik pedig az orvoslás. Úgy döntött, hogy a törvénykezést választja, a gyógyítást meghagyja a nála biztosabb kezűekre, míg ő más felelősséget vett a nyakába. Korához képest igen fiatalon vették fel a jogi egyetemre is, szintén New Yorkban végzett el, majd ott kezdett el praktizálni, először ügyvédbojtárként kisebb irodákban, majd ügyvédként önállően, végül komolyabb ügyekben elmerülve átpártolt az ügyészi pályára, mert úgy érezte, megannyi korrupció hálózza át a világot, nem szándékozott a továbbiakban bűnösöket védeni. A jogon belül a büntetőjog a szakterülete, ezt műveli aktívan. Eltökélt vágya, hogy nőként államügyész legyen, ám New York túl nagy város egy ilyen ambícióként, így nem érvényesülhetett. Vezetői úgy gondolták, hogy bár Arkhamban igen konzervatív eszmék divatosak, ügyészként mégis lehet keresnivalója itt, ezért oda helyezték ki. Fiatal kora miatt sokan úgy vélik, hogy rákényszeríthetik az akaratukat, ám ez nincsen így. Nem ismer megalkuvást, nem lefizethető. Kérdés, hogy mások szemében ez mennyire tűrhető sokáig. Nem olyan régen részt vett egy new yorki boncoláson megfigyelőként, amikor a holttest felnyitásakor a szegycsonton a patológus különös ábrákat talált. Az ügyésznő némi nyomozásba kezdett, mely az arkhami barlangrendszerbe vezette (ezért kardoskodott az áthelyezés mellett), ide szerencsére féltestvérével érkezett, ennek köszönhető csupán, hogy még él, és a szörnyű lények, melyekkel szembesült, nem vették el az életét, és csoda, hogy az épp esze megmaradt. Azóta sokkal óvatosabb, és tudja, hogy nem csak az létezik, amiről úgy tudjuk, hogy a világ része.

Egyebek:
Karakterkép: Lív Tyler
Regisztráció időpontja: 2013.03.29. 18:53:02