Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Isaac Burke


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Isaac Burke

Kiégett zsaru, Biztonsági őr


Nem: Férfi
Életkor: 34

Kinézet

Viszonylag magas, kb. 185 centi. Nem túlságosan izmos, épp annyira, amennyire kell és az utóbbi fél évben elég sokat veszített az erőnlétéből. Sötét, feketébe hajló kissé göndör haj, nagyjából fül alatt érő hosszúsággal, ami gyakran kissé zilált és csapzott. Szemei világos barnák, valaha mély értelemtől csillogtak, mostanra inkább csak a letargia maradt meg bennük és valamiféle zavaros megszállottság. Az öltözete általában nem teljesen rendezett, a munka miatt többnyire fehér ing és egyenruha feszül rajta, de ha éjszakai kiruccanásra megy akkor a sötét színeket részesíti előnyben. A hosszú ballon- vagy bőrkabát elég gyakori viselete. Gyakran lengi körbe erős cigaretta szag, vagy túlzásba vitt illatfelhő, ez utóbbi többnyire akkor, ha már eleget ivott ahhoz, hogy el kelljen nyomni az alkoholszagot.

Jellem

Nem kifejezetten kedves és barátkozó alak, inkább mondhatnánk nyers és időnként kötekedő alaknak. A munkáját elvégzi, mert erre szüksége van az alapvető létfenntartáshoz, de többet jelenleg nem igényel. Ellenben, ha bármiféle információval tudsz szolgálni neki arról, ami érdekli, biztosan nehezen szakad le rólad. Kissé arrogáns, nagyszájú, néha agresszívnak is mondható, az a típus, akinek nincs veszteni valója, így hát gyakran egyáltalán nem is számol tettei következményeivel. Remekül bánik a fegyverekkel, legyen az lőfegyver, vagy egy szimpla kés és a kocsmai verekedésekben is ritkán marad alul, többnyire akkor, ha sokan mennek ellene.
Elég erős pókfóbiája van, és nem kifejezetten viseli jól, ha boldog családi idillt lát.

Előtörténet

Stephanie Storm és Jacob Burke egyetlen fia. Már az apja és a nagyapja is rendőr volt, így aztán nem csoda, hogy végül ő is ezt a pályát választotta, bár édesanyja nem igazán támogatta a tervet. Tipikusan az a kisfiú volt mindig is, aki rendőrautóval játszott és lelkesen nyomozta ki otthon azt is, hogy hova tűnt el a félszelet csoki, ami aztán kiderült, hogy csak beesett a konyhapult mögé. Apró gikszer az életében, hogy az apja 3 éves korában meghalt, legalábbis ő így tudja. Nem ismerte, de ettől függetlenül a képek, a felmenők miatt mégis csak meg volt benne a késztetés, hogy kövesse a családi hivatást.
Az igazság az, hogy Jacob elmegyógyintézetbe került. A pontos okokat nem lehet tudni, de annyi biztos, hogy a kollégái szerint valami olyasmit láthatott, ami egyszerűen betett az idegrendszerének. Ez után kifejezetten furcsán kezdett viselkedni, paranoiás szinten óvta a családját, mindenféle utazást lemondott és a legutolsó bevásárláshoz is kíséretet akart szervezni a feleségének. Így aztán végül egyenes úton került zárt osztályra. Stephanie úgy gondolta Isaac azzal jár jobban, ha úgy tudja az apja meghalt, minthogy szimplán megőrült.
Néhány évvel később aztán új apuka került a családba, Stephanie újra házasodott, és megszületett a fél-testvére Tiffany.

A fiatal Isaac pályája szépen ívelt felfelé, rendőr iskola, előléptetések, végül nyomozó lett belőle. Idővel természetesen a családi háttér is alakult, 28 évesen vette el a rendkívül kedves és törékeny Christiannát, majd pár évre rá a lányuk, Amanda is megszületett. Az idilli életet természetesen ebben a városban nem tarthatja meg hosszú ideig szinte senki sem, és mint tudjuk, ha felfelé ível a csillagunk, akkor közeleg a nagy pofára esés... Épp a hadnagyi kinevezés előtt állt, amikor feleségét és a 4 éves Amandát holtan találta már egyik nap munka után. Semmi sem utalt külsérelmi nyomra, sem dulakodásra, egyszerűen csak a konyhakövön találta meg a számára két legfontosabb nőt/lányt holtan. Fulladásnak tűnt, a nyomozást végül gázszivárgásra vezették vissza, és ezt jelölték meg a halál okának, de valahogy nem volt teljesen minden a helyén.
Képtelen volt feldolgozni az esetet, saját szakállára nyomozott, kérdőjelezte meg az állítólagos tényeket, ami végül addig jutott, hogy szó szerint az ügy megszállottjává vált. Először csak ideiglenesen küldték szabadságra, de ahogy egyre több zűrbe keveredett, egyre agresszívabban próbált utána járni a dolgoknak, végleg elvették a jelvényét és a fegyverét.

Azóta bő fél év telt el, elég gyakran jár sötét kocsmákba, hiszen a szesztilalom miatt elég körülményes megoldani, hogy az ember úgy istenigazából kiüthesse magát. Végül aztán kb. két hónapja Tiffany hathatós segítségének hála újra lett munkája, amit valamelyest igyekszik ellátni, persze nem megy a legjobban. A bíróságon dolgozik biztonsági őrként, leggyakrabban éjszakai műszakban, akkor eleve alig jár oda valaki, így igen nehéz elszúrni bármit is.

Egyebek:
Karakterkép: Aidan Turner
Regisztráció időpontja: 2013.03.29. 16:20:45