Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: William Jenkins


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

William Jenkins

Rendőr


Nem: Férfi
Életkor: 25

Kinézet

Magasságát tekintve az átlag alját súrolja, nem kifejezetten sportos, nem kifejezetten jóképű, de nem is vézna és csúnyának se mondható. Tehát teljesen átlagos. Eltekintve a szinte állandóan hordott egyenruhától.

Jellem

Kötelességtudó, erős igazságérzettel. Múltjából eredően végtelenül gyanakvó.
Jó pillanatban vannak jó ötletei, de extrém helyzetben könnyen magára hagyja a lelki ereje.
Ha nem szolgálatban látod, akkor akár még kedves is lehet, szolgálatban viszont kőből van.

Előtörténet

William Jenkins

 Született 1898. 05. 03. St. Louis.

Szülei (születésekor):
    
  Bianca Jenkins. Varrónő. Teljesen átlagos amerikai nő, teljesen átlagos amerikai családból, teljesen átlagos amerikai munkával. Szülei már rég nem élnek.
André Louis Jenkins, eredeti nevén André Louis Tautou. Rendőrkapitány. Franciaországból emigrált család leszármazottja. Anyjával (Harriet Tautou), néhány éve nem tartja a kapcsolatot.

St. Louis

    William úgy nevelkedett, mint bármelyik St. Louis-i srác, és ő is, mint oly sok gyermek, az apja nyomdokaiba szeretett volna lépni. 16 éves volt, mikor apja egy rajtaütéskor tűzpárbajban megsérült, és majdnem lebénult deréktól lefelé. André anyja ekkor meglátogatta a családot, tőle tudták meg, hogy Sebastian, Harriet testvére, visszament Franciaországba, Marseille-ben telepedett le és ismét felvette a Tautou nevet, melyet Harriet korai válása óta ismét használ. (Valószínűleg annak névváltoztatása, a családi hagyományok eldobása miatt távolodott el fiától.) Andrét, bár többé kevésbé felépült, felettesei nyugdíjba küldték, mondván, eleget tett így is a St. Louis-i rendőrségért és különben se mehetne vissza az utcára a sérülésével. Ez lesújtotta a hivatásának élő férfit, amin a kitüntetés se tudott enyhíteni. William ekkor biztosan érezte, hogy át kell vegye apja helyét, hogy ott folytathassa, ahol ő abbahagyta. Ki is nevezték 1917. 08.26-án, 19 éves korában. Még kinevezésének napján meg akarták ünnepelni szüleivel egy éttermi vacsora keretében, ám ez sosem jött el.
     Kinevezésének délutánján helyszínelni hívták a fiút. Autóbaleset. Látszott, hogy nem a véletlen műve, hanem az egyik autóba szándékosan hajtottak bele oldalról. Az áldozatok a saját szülei. Ez sokkolta. Mint később kiderült, egy bűnbanda állt a háttérben, akik valószínűleg bosszút akartak állni az egykori kapitányon, aki a szervezet tekintélyes részét juttatta a rácsok rosszabbik oldalára. Az eset miatt William két hét kényszerszabadságon találta magát pont akkor, amikor a magány lett volna az utolsó dolog, amire szüksége van. Innen kezdve kissé visszahúzódó lett, de így is tökéletesen végezte munkáját. Mindig azt mondta, apja azért halt meg, hogy a túlvilágról mindig figyelhesse őt, ezért büszkévé kell tennie az „öreget”.
    Egy időben megszaporodtak a furcsábbnál furcsább esetek, amikkel a rendőrség semmit se tudott kezdeni. Rejtélyes eltűnések, bizarr gyilkosságok. Elterjedtek olyan pletykák, miszerint ezekért vámpírok és egyéb természetfeletti lények a felelősek. William mindig is szkeptikusan állt az ilyen dolgokhoz, így egy idő után kezdték egyre jobban nyomasztani ezek az ügyek. Ez és szülei halálának körülményei voltak a legfőbb indokok, amiért 1921.01.23-án kérte az áthelyezését. Az elv egyszerű: nyomasztó város, rossz emlékekkel, és teljesen mindegy, hogy itt van egyedül vagy egy nyugodt kisvárosban.

Arkham

    1921.02.11. Végre áthelyezték. A hely Arkham. Látszólag nyugodt, csendes kisváros, kis rendőrséggel. Ideális azoknak, akik új életet szeretnének kezdeni, de nyomasztja őket a nagyváros. A rendőrség mellett kapott egy kis szolgálati lakást a French Hill street-en. Egy szoba plusz fürdő, nem is kell több. Év végéig még barátokat is szerzett a rendőrségen. Joe Taylor pokolian jó aktakukac, csak azt nem bányássza elő ami nem létezik. Hank Thomson egy teljesen átlagos zsaru, reggeli kávé plusz fánk a közeli kávézóban, mindig megemlítette, hogy egyszer elhívja a pincérnőt, de aztán sose tette meg. Továbbá ott egy bizonyos pszichológus az elmegyógyintézetből, John Smith, aki annyira nem barát, csak sokat találkoztak, mert feltűnően nagy százaléka az áldozatoknak vagy gyanúsítottaknak nála kötött ki.
    Következő év elejére sikerült beszereznie egy Lee-Enfield puskát, melyre azóta vágyott, mióta gyerekkorában látta, mikor apja bevitte a rendőrségre. Nem volt nehéz belerázódnia az itteni életbe, de itt is utolérték a megmagyarázhatatlan esetek, kétes, lezáratlan akták. Először kezdte feladni, hogy ezek elől sehova sem menekülhet, de megtanult nem törődni velük és úgy kezelni őket, mintha csak „normális” ügyek lennének és ezeket legalább nem tulajdonították mindenféle vámpíroknak és egyéb természetfeletti lényeknek. Ám rá kellett jönnie, hogy ez azért van, mert eddig nem találkozott azokkal a nyomozásokkal közelebbről. A „Fiatalság” incidens alatt kezdett egyértelművé válni, hogy a „nyugodt, csendes kisváros” illúziója el fog szállni.

Egyebek:
Karakterkép: Elijah Wood
Regisztráció időpontja: 2013.01.27. 19:15:34