Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Constantine Isaac Selwyn


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Constantine Isaac Selwyn

Antikvárius


Nem: Férfi
Életkor: 43

Kinézet

Constantinet Arkham lakóinak jó része messziről felismeri. Magas (185 cm), langaléta és szikár, tartása egyenes, mozdulatai kissé kimértek, de bizonyos fokú eleganciával mozog. Gesztusainak tárháza gazdag, de ritkán él velük, mellőzi a hadonászást vagy az érintéseket. Öltözéke elegáns, de sosem hivalkodó - inkább ruhájának anyaga és igényes szabása tűnik fel, semmint színei vagy divatossága. Elhagyhatatlan társa sétabotja, ugyanis egy régi sérülés miatt egyik lábára sántít.
Első pillantásra nem szép (sokadikra sem igazán az), de kisugárzásának köszönhetően vonzó férfi. Ami kissé elrettenthet másokat, hogy folyton óvatos, udvarias kifejezés ül arcán, ritkán mosolyog, így erős, markáns vonásai szigorúnak tűnhetnek. Ha fáradt vagy emlékek nyomasztják, ráncai elmélyülnek és öregebbnek mutatják koránál. Kékeszöld szemei figyelmesen fürkészik a világot, intellektusáról árulkodva. Sötétbarna haja göndör és a kor divatjára fittyet hányva nem fésüli vagy simítja le, közelről pedig ősz szálak is felfedezhetőek halántéka táján. Hangja mély, nyugodt, kicsit cigarettaízű, sosem hadar vagy motyog.

Jellem

Érzékeny, empatikus, de tapasztalatai megtanították rá, hogy két lábbal álljon a földön. Pszichológiából diplomázott és praktizált, így az emberi természet jó ismerője és roppant türelmes, toleráns. Részt vett az első világháborúban, ami maradandó nyomokat hagyott jellemén - visszavonult praxisából (azóta nem használja doktori címét sem), mivel sokkal jobban érzi magát imádott könyvei közt. Udvariasan távolságtartó és komoly. Művelt, érdeklődése számos területet érint, gondolkodása szinte mindenre nyitott és rengeteget olvas. Szívesen beszélget, de ki nem állhatja a bájcsevejt, épp ezért ritkán jár társaságba és roppant nehezen nyílik meg bárkinek is. Magányos, ám nem sokat tesz, hogy ezen változtasson.

Előtörténet

1880-ban látta meg a napvilágot Westwoodban, szülei egyetlen gyermekeként. Mivel korán megmutatkozott éles esze, nem sajnálták a pénzt taníttatására, egyetemet végzett (kitüntetéssel) és pszichológusként dolgozott, egészen amíg az első világháború során, mint életerős, fiatal férfit, be nem sorozták. A háború bizonyos tekintetben megtörte, családját elvesztette és barátainak nagy része is odaveszett, visszatérte után pedig sokáig nem találta a helyét. Praxisát rövid próbálkozás után feladta és megpróbálta új irányba terelni életét. Néhány régi barátja és mentora segített neki ebben az időszakban, de sokuk fokozatosan elmaradozott mellőle. Sérült lába miatt gyakran kínozta és még mindig gyötri fájdalom, ahogy álmaiba is sokszor befurakszik múltja. Végül a könyvek közt találta meg azt a megnyugvást, amit sokáig keresett - egy emeletes házikót vásárolt Arkhamban, ahol berendezte boltját. Régi, ritka és a kiadó által már nem forgalmazott könyvekkel kereskedik, melyek kitöltik életét (ahogy magán a házon is látni, annak legalább kétharmadát), ezzel pedig jókora vagyonra tett szert. Mégis, pénzének java részét arra fordítja, hogy gyűjteményét gyarapítsa, illetve jótékonysági adományokra - könyvtárakat, iskolákat támogat főleg.
Jelenleg egyedül él, maga látja el parányi lakása és boltja körüli teendőit, csupán egy takarítót alkalmaz, könyveit maga gondozza. A környezete kissé különcnek tartja, de elnézik neki fura szokásait, mivel mindig udvarias és tőle telhető kedvességgel segít, ha módjában áll.
Haldokló barátja utolsó kérésére kezdett nyomozásba, eleinte lovagias kötelességtudattól vezérelve, elég gyorsan ráébredt azonban, hogy amivel szembenéz, igenis valós. Minden lépéssel egyre sötétebb és ijesztőbb dolgokkal kellett szembenéznie, pedig eddig is ismerte már az emberi elme számos torz rémét. Hogy vállalkozásukat végül siker koronázta, nem kis részben az ő érdeme, de terhe is - az okkult könyv rituáléinak sorai, barátja jegyzetei, a házban megéltek kísértik. Megesik, hogy sétái során megtorpan és egy idegen szemével pillant körbe, azzal a félelemmel, amit a hétköznapi díszletek mögött rejtőző dolgok sejtése oltott belé. Ennek ellenére megpróbálja folytatni életét, annak reményében, hogy soha többet nem kell a természetfelettivel szembenéznie.

Egyebek:
Karakterkép: Benedict Cumberbatch
Regisztráció időpontja: 2015.10.05. 22:33:16