Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Katherine Sawyer


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Katherine Sawyer

Antikvárius


Nem:
Életkor: 17

Kinézet

Sokan nem értik, miért nem hagyta el Arkhamet még idejében a lány és állt színésznek: a külseje nem jelentett volna akadályt a siker felé vezető úton.


Fekete, félhosszú haját rendszerint laza és rendetlen kontyba fogja, még jobban az arcára terelve így a figyelmet. Szürkéskék tekintete sokszor érdeklődőn, néha egyenesen kíváncsian pillant az emberekre, s az egész ártatlan-naiv arckifejezésétől az a benyomás támadhat róla, hogy minden bajt meg lehet osztani vele - amaz pedig ha meg nem is értené, de bizonyára a szívére venné s viselné eredeti gazdája helyett. Kicsivel több, mint öt láb magas, s általában csak karjain látszik, hogy foglalkozása ellenére nem riadhat vissza a fizikai munkától sem. Vajon a könyvcipeléstől izmosodott meg ennyire..?


Jellem

Tudja, hogy kell bánni az emberekkel, s ennek megfelelően (főleg) a Miskatonic Egyetem diákjai előszeretettel fordulnak meg a boltjában, olcsó és nem mellesleg telejegyzetelt tankönyvek reményében - akkor is, ha éppenséggel semmire sincs szükségük. Kevés emberrel ápol közelebbi kapcsolatot, így gyakorlatilag mindenkit egyenlően kezel. Jó hallgatóság, kedves és szelíd, viszont semmiképp sem önzetlen. Viselkedésétől elütő világképe egyáltalán nem lehet furcsa egy ilyen városban, ám képes sorozatosan megdöbbentenie a körülötte lévőket egy-egy megnyilatkozásával. Tipikusan az az alak, akit úgy hisz az ember, hogy már egy nap után nyitott könyv előtte - ám ahogy egyre többet beszél vele, úgy érzi, egyre kevesebbet tud róla.

Előtörténet

1906. augusztus harmadikán született, s egyedüli gyermekként egymaga hozta meg a nagybetűs Boldogságot a családba - elsőre legalábbis így gondolták. Ugyan nem lett fiú, amire (meglepő módon) az anya mindig is vágyott, ez sehogy sem akadályozta meg abban, hogy annak nevelje. Édesapjától örökölt intelligenciája is hamar megmutatkozott rajta: mikor más még csak az olvasással bajlódott, ő már folyékonyan írt és számolt is mellette, idővel ezzel teljesen feleslegessé téve az iskolába járást. Unalmát és energiáját gyakran osztálytársain vezette le, ám módszerei az idő előrehaladtával egyre inkább kifinomultabbá váltak. Míg elemi tagozatosként egyszerűen addig csépelte a nála izmosabb osztálytársait, amíg elszórakoztatta őt azok nyafogása, középiskolába lépve az erőszakot már csak közvetetten - másokon keresztül - alkalmazta.


Ekkor kezdte el ugyanis felfedezni a pszichológia nyújtotta lehetőségeket. A lépés szükséges volt, hiszen az itteni tanárai lelkiismereti problémák nélkül vágták volna ki az ablakon, ha kezet emel valakire: ám hogy régi szokását átmenthesse, új utakat kellett találnia hatalmának próbálgatására. Rövidesen rájött, mik azok a tényezők, amik egy-egy diákot inspirálnak vagy pont az ellenkezője, elriasztanak a tanulástól - jobb híján inkább tanárai munkáját figyelte, mint számára unalmas és egyértelmű magyarázataikat. Innen egyetlen lépés volt ezt a figyelmét saját édesanyja felé fordítania, akinek édesapjuk ritka látogatását és saját, kifacsart gyerekkorát köszönhette; s nem telt bele sok időbe, hogy átvegye a már félig megbolondult nőtől az irányítást.


Hogy édesanyja őrületén lehetett-e volna segíteni vagy sem, ezt közeli barátok híján senki se tudná ma már megmondani: addigra viszont, hogy a lány két évvel később elvégezte a középiskolát, a nő már egy másik város elmegyógyintézetében csücsült tökéletes, képzeletbeli fiának képét dédelgetve. Katherine kilépve a középiskolából egyenesen a munkába léphetett át: anyai ágról megörökölte antikváriumukat, a város központjától nem messze található "Crows' Nest"-et. Első nyarán még a munkájában megfáradt és megöregedett ács-édesapjával dolgozott, ám négy hónap után kiismerte már magát eléggé a könyvek között, hogy egyedül is elláthassa a teendőit.


Édesapja végleges visszavonulása óta nyolc hónap telt el, s ez idő alatt úgy tűnt, mintha semmi sem változott volna Sawyerék háza táján - a kínálaton kívül. A lány ugyanis legalább akkora, ha nem nagyobb gondot fordít új vagy újabb kötetek (áron aluli s nem feltétlen tiszta) beszerzésére és elolvasására. A számára értelmetlennek tartott fikció-regényeken kívül ugyanis előszeretettel elolvasott mindent, ami a kezei közé került - így volt ez egészen egy meglehetősen furcsa könyvig, ami mai napig, újra és újra gondolkodóba ejti őt. Talán épp egy ilyen miatt bolondult meg édesanyja is..?


A könyv első ránézésre ostoba kitalációnak tűnt, bomlott elme szüleményének amivel foglalkozni sem érdemes. Valamiért azonban - maga sem tudja, miért - adott neki egy esélyt. Utánanézett azoknak a dolgoknak, amikről a kötet regélt. És meg is találta az egyiket...


Ma már aligha tudja leírni a szörnyeteget. Talán nem is látta igazán, s azért rajzolja rettegése teljesen másképp minden alkalommal, valahányszor visszagondol rá. A "felfalt osztálytársa" nevetségesnek tűnő mendemondája is hirtelen új értelmet nyert, s a következő heteit arra szánta rá, hogy minél többet megtudjon annak családjáról. Végtére is felemás eredménnyel végzett: az egyiket az Elmegyógyintézetben találta meg, katatóniába süllyedve, a másikat a rendőrség vitte el és soha többet nem látták. Ha nem látta volna azt a valamit, arra gondolt volna, hogy az apja megölte a fiát annak rossz tanulmányai miatt, mire a felesége beleőrült a dologba - így viszont még ez a szörnyekkel kapcsolatos képtelenség is hihetőbbnek látszott egy egyszerű családi pertvafarnál. Tehát a rémálmainak démonjai mégiscsak ezen a földön járnak...


[Badarság, csapja be legújabb szerzeményét és sóhajtva az esős, hajnali utcára pillant. Semmiféle rémálomról nincs itt szó. Amit ő kisistenként az emberekkel játszik, ugyanígy játszhatnak ő vele is - mi köze ennek holmi éjszakai képzelgésnek?]

Egyebek:
Regisztráció időpontja: 2013.01.28. 20:48:23