Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: William Jemryn


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

William Jemryn

Régész


Nem: Férfi
Életkor: 30

Kinézet

Magas, szép nagydarab férfiember, akin látszik, hogy olyan családból származik, akik nem irodai munkával keresték soha a kenyerüket... Ennek ellenére a mozdulataiban van némi finomság, érezhetően ügyes. Öltözéke többnyire kicsit rendezetlen, haja mindig kócos barna, szeme átható kék, néha szinte lángol.

Jellem

Ideges, feszült, olyan, mint aki állandóan figyel - néha viszont meglepően nyugodtan vesz egy-egy akadályt. Első pillanatra is érezhetően labilis idegállapotú férfi, kissé kényszeres mozdulatai, amivel a hajába túr, ahogy az ujjai folyton mozognak, mind-mind erre utal.

Előtörténet

... álmodtam... álmomban láttam magam meghalni, láttam kívülről a testemet...


William gyermekkora óta tudja, hogy a családjában öröklődik az elmebaj. Az apja az elején még óvni próbálta a fiút és fiatalabbik testvérét, Davidet őrjöngő nagyapjuktól, még küzdött, és kitartott addig, mígnem ő maga is megörökölte vén Jemryn szobáját az Arkham Elmegyógyintézetben. A kedves mama, dacára a félőrült családnak, meglehetősen nyugodalmasan igyekezett felnevelni a gyermekeket, bár némiképp megnehezítette a dolgát, hogy a fiúk néha saját sikoltásaikra ébredtek álmaikból. Azt mondják, ez a Jemryn-család átka, és ősi, mint maga Arkham.

... és próbáltam elvonatkoztatni a TÉNYtől, hogy én LÁTTAM azt a furcsa szimbólumot, és hiába szóltam, egyszerűen nem hallgattak rám...


A Miskatonic egyetem igen jól kezeli a bolond zseniket, így lehetséges, hogy mind William, mind David itt kötött ki. Míg a kisebbik testvér angol irodalom szakon érezte otthon magát, William inkább a kultuszokba, antropológiába, történelembe vetette bele magát. Élvezte, ahogy az ősi kultúrák szinte megnyílnak előtte, és nem bánta, hogy ettől még több rémálom kezdte kerülgetni. Fixaideája lett, hogy az ókori kultúrák valahol mélyen összefüggenek, hogy mindegyiket összeköti valami ősi tudás, egy kapocs.

... sokáig, igen, de John, kérem, higgyen nekem, hogy nem hallucináltam, EZT NEM HALLUCINÁLTAM, tudom, hogy furcsán hangzik, de akkor az a nagy lény megragadott, és én sikoltoztam...


A vége az lett, hogy a besorolásnál alkalmatlannak nyilvánították, mert mentálisan teljesen labilis. Megragadt Arkhamban, régészként helyezkedett el... most pedig figyel. Vár. Nem jelre, ugyan kérem... arra vár, hogy meglássa, valóban igaza lett-e, tényleg van-e valami mélységes kapocs az ősi kultuszok, vallások mögött.
... és persze, amikor éppen nyugodt, összeszedett időszakra ébred, teljesen hétköznapian képes elkommunikálni.

//Karakterkép: Jake Gyllenhaal//

Egyebek:
Karakterkép: Jake Gyllenhaal
Regisztráció időpontja: 2013.01.27. 13:40:54