Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Aaron K. Fazekas


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Aaron K. Fazekas

Író


Nem: Férfi
Életkor: 37

Kinézet

Magas, vállas férfiember, kimondottan jó kiállású, még ha láthatóan valamivel az ideális súlya alatt is lehet. Arcberendezéséről már jóval kevesebb pozitívum mondható el, ugyanis egyáltalán nem egy jóképű fazon. Mondhatni sajátos és megjegyezhető vonásokkal rendelkezik. Mélyen ülő, mocsárzöld szemeivel, kiugró arccsontjával és halszájával nem feltétlen bizalomébresztő szerzet. Főleg, hogy szürkésbarna haja is gyakran zsírosan tapad a homlokára, a több napos borosta is rendszeres viselet nála és öltözet terén sem tűnik egy túl igényes alaknak. Koránál jóval idősebbnek is tűnik, könnyen hajléktalannak is lehetne nézni.

Jellem

Nagy gondolkodó. Annyira az, hogy a társasági élet helyett is inkább a saját gondolatait választja, egy ideje pedig már a hangos diskurzus is szokásává vált magával. Nem igazán törődik azzal sem már, ha esetleg vannak körülötte.
Szeret filozofálni, zeg-zugos agyában a legösszefüggéstelenebb gondolatok között is megvan a kötés, így nem is igazán jó társaság, könnyű mellette elveszíteni a fonalat. Mivel e mellett még borzasztó bizalmatlan is a húsvér emberekkel szemben, így eleve nehéz vele, hiszen kerüli a szemkontaktust, nem szereti ha hozzáérnek és a tisztelet minimális jelét is nehezére esik kifejezni mások iránt. Számára a fejében lévő történeket szereplői sokkal inkább élők.
Borzasztó akaratos és olyan makacs, mint egy öszvér, mely introvertáltságával párosulva biztosítja számára a kellő elszigeteltséget. Gyakran azt sem hajlandó elhinni, amire nyilvánvaló a bizonyíték, kizárólag abból kifolyólag, hogy ő nem úgy gondolja.

Előtörténet

Magyar apa és amerikai anya elsőszülött gyermeke. Őt még a húga követte, akivel már vagy egy évtizede megszakadt a kapcsolata. A családi vállalkozást egy méterárú bolt tette ki, mely biztosította a megfelelő családi körülményeket és hogy a gyerekek kielégítő taníttatásban részesüljenek.

Aaron már tizennyolc éves korában eljegyezte a nejét, majd bevonult katonának, melyet akkoriban kimondottan vonzó jövőképnek talált. Viszont már akkor is vonzotta az írás, így részletesen lejegyzett mindent, ami vele történt. 22 éves korában viszont elégtelen egészségi állapotra hivatkozva leszerelték.

Összeházasodott későbbi feleségével, de nem szállt be a családi üzletbe. Helyette "Egy kiskatona naplója" címmel összeszedte eddigi irományait és sikerült is darabokban, novellák formájában megjelentetnie egy folyóiratban őket. Az ezt követő években teljesen lekötötte figyelmét az írás, nem egy sötét hangulatú novellája jelent meg a későbbiekben is.

Írói válsága orvoslása érdekében úgy vélte a legjobb döntés egy inspiráló helyváltoztatás lenne. Így került Arkham-ba feleségével 27 évesen. Gyerekük továbbra sem született, mivel kiderült, hogy a nő meddő. Kapcsolatuk már így is kezdett megromlani, szép lassan hidegültek el egymástól.

A költözés beváltotta az író reményeit, zseniális novellák születtek és születnek a mai napig, még ha témájuk egyre inkább gyilkosságok, bűneseteket, elég sötét hangulatúak. Ezzel egy időben viszont a férfi elkezdett néha összekavarodni a valóság és fikció mezsgyéjén, egyre nehezebben tudta elkülöníteni. Amikor pedig rátámadott a feleségére, mert azt hitte, hogy már régen halott, megváltotta a jegyét az arkhami elmegyógyintézetbe.

Mikor kiengedték már se felesége nem volt, se semmije, leszámítva a történeteit. Így jelenleg is békés elszigeteltségben él egy padlásszobát bérelve a városban.

//Karakterkép: Mads Mikkelsen//

Egyebek:
Karakterkép: Mads Mikkelsen
Regisztráció időpontja: 2013.01.30. 18:20:18