Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Calista Fitzgerald


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Calista Fitzgerald

Antikvárius


Nem:
Életkor: 20

Kinézet

Barna a haja és a szeme. Arca kedves, tekintete figyelmességet, és intelligenciát sugároz. Általában kosztümöt visel, nadrágot szinte képtelenség ráadni.

Jellem

Figyelmes, okos, bár néha kicsit hirtelen haragú. Úgy tartják róla, hogy az elméleti munkában a legjobb, és erre nem is cáfol rá... de az is tény, hogy megfelelőképpen fel kell hergelni ahhoz, hogy a tettek mezeire lépjen. Jobb szeret inkább tervezgetni, mint végrehajtani.

Előtörténet

Az arkhami születésű Calista gyermekkora eseménytelenül telt. Az egyetlen figyelemreméltó dolog apja betegsége volt: az öreg, viszonylag jómódú James Fitzgeraldot különös látomások kínozták. Néha napokra eltűnt, ilyenkor saját bevallása szerint a Szigeten bolyongott.

A kislány egészen fiatalon került a családi antikvárium bűvöletébe: élvezettel sétált a hosszú könyvespolcok között. Apja egyik állandó vevőjét megkedvelte, az ő segítségével és sugallatára kezdte el tanulmányozni az arámi nyelvet - igen fiatalon.
Nem ismert félelmet akkor még, csak a patkányok rémítették meg, amik az antikvárium alagsorában tanyáztak, és néha mindenkit megőrjítettek az állandó kaparásukkal.

Amikor Calitsa tizenhat éves lett, az apja egyre mélyebbre merült a birtokában lévő antikvárium remekei közé, sokszor még a feleségét is megrémítve ezzel - aki pedig mindig is a béketűréséről volt híres. Bezárta a boltot, egyetlen könyvet sem volt hajlandó eladni, végül egyik reggel holtan találtak rá, kezei között egy könyvvel, aminek teljesen üresek voltak a lapjai. Ölében egy hatalmas patkány ül, lábainál néhány halott példány hevert, egyiknek a bundáját fogak tépték. Az antikváriumot évekre bezárták.

Tizennyolc éves volt Calista, amikor az édesanyja hosszú betegeskedés után elhunyt az elmegyógyintézet egyik szobájában, és a kislány úgy döntött: ideje új életet kezdeni. Kitakaríttatta az antikváriumot, és újra megnyitotta, s hogy ne érje szó a háza elejét, a közemberek számára nyilvánvalóvá tettette, hogy az antikvárium nem az ő tulajdonában van, hanem egy férfi rokonéban, ő csak eladóként közreműködik.
Hiába a kellemes élet... de a fel-feltörő rémálmaival nem tudott mit kezdeni.

Apja régi orvosát kereste fel, John Smith parapszichológust, és neki kezdett el beszámolni a problémáiról. Úgy döntött, lakásának egyik szobáját felajánlja Smith-nek, hogy lakjon vele - cserébe John nem fizet a lakbérért, ő pedig a kezelésekért.

Jelenleg a French Hillen lakik, és ugyanezen az utcán van az Antikváriuma, a Fitzgerald Antikvárium.

//Karakterkép: Nora Angela Zehetner//

Egyebek:
Karakterkép: Nora Angela Zehetner
Regisztráció időpontja: 2013.01.28. 23:22:02