Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/arkham.alomvilag.hu/andromeda.php on line 1272
Névtelen Kultuszok Szerepjáték: Alexis A.


Névtelen Kultuszok Szerepjáték - Arkham 1923

Alexis A.

Szellemfotós, egyetemista


Nem:
Életkor: 19

Kinézet

Olyan olaszos. Nem egy nádszálkisasszony, viszont alacsony és kifejezetten tetszetős idomokkal rendelkezik, mondhatnánk vaskos. A haja hosszú, barna, és ellentmond a divatnak - általában természetesen hagyja lengedezni, vagy gyors lófarokba fogja.
Az arca kedves és jóindulatú is lehetne, ha nem rontaná el folyton az eltökélt kifejezéssel, vagy épp elégedetlenkedésével. Az ajka vastag, a szeme kéksége pedig ellent mond mediterrán típusának.
Öltözködését tekintve ő az egyetemi és az arkhami botrányok forrása, nem átall ugyanis rendszerint férfiingben és nadrágban - többnyire hózentrógerrel kiegészítve megjelenni. Ennek ellenére a női cipőket előnyben részesíti, de a csőszoknya, meg a bubisapik nem az ő világa. Nem is lehet úgy kényelmesen szaladni, fotózni, munkálkodni.

Jellem

Emancipált nőszemély, aki, ha kell a puszta kezével vagy egy vascsővel megy neked, ha fenyegeted. Erőteljesen feminista, önerőből jutott be az egyetemre szinte egyedüli nőként, és önerőből viszi véghez a terveit. Ha a konyhába küldöd egy szendvicsért a szívedet a testeden kívül lelheted, vagy legalábbis egy csúnya odaszólással lehetsz gazdagabb.
Számos pletyka kering róla, pedig az életszemléletén kívül nem keresi a botrányt. Az például nem igaz, hogy annyira férfias lenne, hogy már nem is az erősebbik nem tetszik neki. Abban viszont kétségtelenül lelhető igazság, hogy egy randinál többre tart egy meghitt szellemvadászatot a Boszorkánytanyában... mert persze ő száz százalékig biztos benne, hogy a túlvilág függönye körülöttünk lebeg, nem hiába tanul parapszichológiát.

Előtörténet

1904-ben látta meg a napvilágot egy közönséges arkhami család harmadszülötteként. Közönséges, abban az értelemben, hogy bár a szülei nem is, de a nagyszülei az országba érkeztükkor már találkoztak a várost körbelengő furcsaságokkal. Alexis nagyapja példának okáért akkoriban a város igen ismert asztaltáncoltatójaként tevékenykedett. Csodájára jártak város szerte a halál utáni létben hívő emberek, és médiumi képességei érdekes módon sosem kérdőjeleződtek meg. Szinte természetes volt Alexis számára, hogy a halott lelkek visszatérő vendégek az otthonukban. Számos bizonyítékot tudott felmutatni már akkor is a túlvilág létezéséről, mikor még alig nőtt ki a dackorszakból. Persze ezzel már idejekorán kiérdemelte a "furcsa lány" jelzőt tudatlan kortársai körében, ám őt magát soha nem ingatták meg hitében egy pillanatra sem. Sőt, a nagyapja halála után a mai napig bizton állítja, hogy a pappa még most is felügyeli, óvja a család életét.
Hisz a szülein kívül két bátyával büszkélkedhet, és ez a hármas gyermekfogat még kicsinek is számít a szülei olasz gyökereiben megszokottakhoz képest. Mert a lány bizony olasz származású, amire eredeti, szinte alig használt vezetékneve, az Azzone elég nyilvánvalón utal, ha nem is vesszük figyelembe egyéb személyiségjegyeit, ami olasz vérére vezethető vissza.

Idejekorán megtanulta, hogy hiába van szerencséje a felvilágosult Amerikában élni, azért még mindig kevés a lehetősége egy magafajta lánynak - márpedig ő magas babérokra kívánt törni, hisz az esze és a lelkesedése, kitartása mindenhez megvolt. Kitűnő tanuló volt elemi tanulmányai alatt is, így egyértelmű volt, hogy megpróbál majd a nagysikerű Miskatonicba is bejutni... kemény egy évig járt a rektorok, szakvezetők nyakára időt és fáradtságot nem kímélve zaklatta őket - hol észérvekkel, hogy bizonyítékokkal, miért is ő lehetne a legjobb női személy, aki a parapszichológia szakra felvételt nyerhet... siker koronázta próbálkozásait, de a szerencséje csak az volt, hogy még Arkhamban sem túl népszerű az tudományos szakok ellenében a kicsit elvontabb, "meseszak".
De Alexist nem zavarta a dolog, a mai napig a bizonyítási vágy dolgozik benne - ő márpedig a tudomány mai állását, és a fotótechnikát felhasználva széles körben elismerteti, hogy szellemek márpedig léteznek.


//Karakterkép: Jessica Brown-Findlay//

User információk:
Játékok:
Egy nehéz nap éjszakája (McGarfield, Fazekas, Jemryn)
Felszerelés: Fényképezőgép, egy kisbicska a zsebben + halálos vascső

Egyebek:
Karakterkép: Jessica Brown-Findlay
Regisztráció időpontja: 2013.01.29. 21:00:10